Till startsidan

Gun-Britt om sina hobbies

G-klav

"Musik ska byggas utav glädje - av glädjen bygger man musik. Musik, det får ni ändå medge - gör glädjen ännu mera glädjerik."

Jag tycker om att sjunga. I vår stressiga tillvaro behöver man olika säkerhetsventiler för att klara av vardagens alla måsten och krav. Att vara med i Rosvikskören är för mej en sådan ventil. Varje körövning eller framträdande innebär en känsla av välbefinnande. Den glädje som hela kören utstrålar gör att jag, oavsett hur trött jag känner mej när jag åker till kören varje måndagskväll, är uppfylld av harmoni när jag åker hem igen. Så att vara med och sjunga i Rosvikskören är lika med sång, skratt och social samvaro. Med andra ord: livsglädje!

Förutom att sjunga så tycker jag också om att brodera. Det är en skön avkoppling. Helst ska det vara broderier med räknade korsstygn. Ju mindre stygn desto bättre. För det mesta köper jag mina broderier på Tradera. Nu har Blå gris av glas jag rätt många som ligger och väntar, så det är nog bäst att jag tar mej an dem jag har innan jag köper fler. Men det finns ju så många fina broderier...

Sedan samlar jag på blå glasdjur. Varför de just ska vara blå? Tja, jag tycker att den färgen gör sig bäst i mitt fönster på jobbet. Jag börjar ha en rätt fin samling nu. Och fler ska det bli.

Jag samlar även på vykort med stadsmotiv från min födelsestad Skellefteå. Motiven ska helst visa hur det såg ut när jag var barn. Jag får så härliga nostalgitripper när jag hittar något gammalt kort som jag verkligen tycker om.

Sedan länge har jag önskat att jag kunde skriva kalligrafi. 2007 fick jag så möjligheten att gå en kurs för att lära mej grunderna. Det måste jag säga - så roligt det är! Nu ska jag gå en fortsättningskurs!