Till startsidan

Peo om sig själv

Peo på semester vid Alvastra klosterruin

Vem kunde väl tro att jag skulle hamna i Norrbotten? Knappast någon, allra minst jag själv. Här är jag nu iallafall. Sedan 1999 bor jag i Rosvik tillsammans med blomma och katt. Men för att ta det hela från allra första början:

Jag föddes i Borlänge 1962. Närmast ansvariga för detta var min mor Annie och far Birger. Och så förstås Vår Herre, även om Hans inblandning kanske inte är lika uppenbar för alla.

Lee-jeans

Min uppväxttid kom att präglas av begrepp som "Hej Matematik", "fluortant" och "Lee-jeans". Det var på många sätt en härlig tid. Åtminstone nu såhär i backspegeln. Visst förekom otrevligheter redan då, men ingen av oss i min generation hade ännu hört talas om gruppvåldtäkter, fotbollshuliganer eller hedersmord. Vi var bland de sista som växte upp i det svenska folkhemmet. Jag är tacksam över att ha fått uppleva det. Vissa saker var faktiskt bättre förr.

Skolan tog slut, arbetslivet tog vid. Jag var lite villrådig om vad jag egentligen skulle bli. En lång och krokig resa påbörjades, vilken småningom ledde fram till mitt nuvarande yrke: webbdesigner. Nu är jag inte villrådig längre.

Webben är för övrigt själva orsaken till att jag hamnade i Rosvik. Det var nämligen via den jag kom att träffa min blivande fru. Jag hade på en kontaktsajt lagt in en enkel annons om att jag sökte mejlkompisar. Någon kioskvältare blev den inte, annonsen, men ett svar fick jag i alla fall. Det var från Gun-Britt. Efter närmare två års mejlande och telefonerande träffades vi sedan för första gången en tidig sommarmorgon, och tycke uppstod. Se där vad fiberkablar och megabyter kan ställa till med ifall man inte är försiktig!