Till startsidan

Peo om sin tro på Gud

Rosviks kyrka

Jag tror att Gud finns. Inte som en flummig "Någon" eller som en obestämd kraft, utan som en högst personlig och närvarande Gud. En allsmäktig Gud. Han är inte alltid lätt att begripa sig på, men det begär Han inte heller av oss.

Jag tror också på Jesus Kristus, Guds son. Han offrade sig på korset för vår skull, torterades till döds men uppstod igen. Tack vare det offret kan vi få förlåtelse och evigt liv. Det enda som krävs är att vi tror och tar emot. Förlåtelse och evigt liv, alldeles gratis - där kan man tala om ett riktigt bra erbjudande!

Bibeln - Guds Ord

Sist men inte minst tror jag på Den Helige Ande, som hjälper och stöttar oss kristna på vår färd genom livet. Han (Den?) är lite svårgripbar. Det finns folk som tror att Anden bara visar sig genom tungotal, svimningsattacker eller uppskruvade känslor. Jag är inte så säker på att de har rätt. Helig Ande kan nog lika gärna verka i det fördolda. Han behöver inget tjo och tjim.

Min långa väg till Gud gick via en trasig bilradio. En enda station kunde denna min trasiga bilradio ta in: Pite Närradio. Där sänds varannan vardagsmorgon ett program som heter Vägen Genom Bibeln. När jag for till jobbet i Piteå hade jag alltså oftast en av två saker att lyssna på: bibelprat eller tystnad. Jag valde bibelpratet. I början lite motvilligt, senare med större iver.

Det var där, på E4 mellan Rosvik och Piteå, som Gud gjorde sig påmind för mig. Inte som någon plötslig uppenbarelse eller så, utan mer långsamt och gradvis. Till slut fick jag inse att jag faktiskt hade kommit till tro. Som sagt: Anden kan mycket väl verka i det fördolda... Tack för det, Gud!