Till startsidan

Vi om vår by Rosvik

Rosvik från ovan

Rosvik är en by som ligger vid kusten ett par mil norr om Piteå. Den har runt 2200 invånare, och efterfrågan på lediga bostäder är stor. Läs mer om Rosvik på byns hemsida.

Peo: "Det bästa med Rosvik tycker jag är lugnet. Det är ett annat tempo här än i sta'n. Och atmosfären är mer naturlig. Man kan vara sig själv. Vill man vara bonnig så är det okej, och vill man klä upp sig så är det också okej. Det tycker jag är bra."

Gun-Britt: "Det är en sådan himla trevlig by att bo i. Här kan man, om man vill, gå ut i morgonrocken för att hämta in tidningen utan att någon bryr sig. Möter man någon efter vägen får man för det mesta en hälsning. Går man på Konsum för att handla träffar man alltid någon som man känner och man kan prata bort en liten stund. Att Rosvik ligger mellan Piteå och Luleå är också ett plus. Man har bara ca 30 min till varje stad."

Peo: "Sedan får man inte glömma Cafe 4U:s Trundö Special. Den är ju så himla god. Och deras kebabpizza går inte heller av för hackor tycker jag."

Gun-Britt: "Det som är lite sämre är de dåliga kommunikationerna. Jag tycker att bussarna borde ha fler turer. Som det är nu måste de flesta ha två bilar per familj för att kunna känna sig någorlunda oberoende."

Peo: "Rosvik är inte så kul för ungdomarna. Det finns inte mycket för dem att göra en fredags- eller lördagskväll. Då blir det bus istället. Mopedrace och bilar som gör burnouts. En del fylla också. Men det är nog inte värre än i andra byar."